top of page

BLI MED TIL SAN JUAN DEL SUR OG BLI KJENT MED VENNSKAPSBYEN VÅR!


I 1988 fikk Sauda kommune en offisiell vennskapsby, San Juan del Sur, ved stillehavskysten i Nicaragua. På denne tiden var San Juan del Sur en kommune med rundt 17000 innbyggere hvor skalldyrfangst og fiske var av de viktigste næringsveiene.


I dag bor det rundt 20 000 mennesker i vennskapsbyen vår, som på grunn av sin unike beliggenhet ved stillehavskysten tiltrekker seg turister fra hele verden.Dette har gjort at kommunen nå fokuserer mer og mer på turisme som nå har blitt en av de største inntektskildene.


I 2018 er det 30 år siden vennskapet mellom kommunene startet. På disse årene har vi blant annet støttet prosjekter innen;


* Utdanning: bygging av barnehager og skoler, sanitæranlegg, sikret tilførsel på rent vann og gitt støtte til undervisningsmateriell og lærere m.m.


*Helse: Støtte til ambulansedrift og personell, vanntank til helsesenter på landsbygda, støtte til helsemateriell, forbedring av bygning m.m.


* Fremme rettigheter til utsatte grupper i samfunnet: Styrke kvinner, hjelp til selvhjelp, styrke inkludering og deltakelse til mennesker med nedsatt funksjonsevne, styrke arbeidernes rettigheter, styrke barns rettigheter til utdannelse m.m.


Deler av reisegruppen

Vil du oppleve vennskapsbyen vår, feire vennskapets 30 års jubileum og bli kjent med noen av prosjektene Sauda er med å støtte?

Vil du oppleve en ny kultur, smake på nicaraguansk mat, danse salsa og nyte strandlivet ved stillehavskysten? Da kan du være med på tur!


I februar 2018, rundt vinterferien, planlegger vi i Vennskap Sauda - San Juan del Sur å besøke vår vennskapsby og feire 30 års jubileum. Vi planlegger å besøke flere av våre vennskapsbarnehager og skoler, senter for mennesker med funksjonshemminger, et helsesenter som ligger på landsbygda og prosjekter som styrker kvinners rettigheter i det nicaraguanske samfunnet.


I tillegg til prosjekter som Sauda er med å støtte ønsker vi å legge til rette for at en blir kjent med den lokale kulturen, vennskapsbyen vår og områdene rundt. Vi vil blant annet kunne tilby spanskkurs (før avreise), salsakurs, båttur med besøk på en øde strand, fisketur (sports fiske), besøk på en aktiv vulkan og på Nicaraguasjøens største øy. Det blir også handling på et av Mellom Amerikas største lokalmarked.



Ettersom dette er en jubileumstur ønsker vi også å få til en festdag hvor vi feirer 30 års vennskap mellom kommunene. Her håper vi å blande norsk og nicaraguansk kultur og mat! Dette er under planlegging og en vil få informasjon hvordan dette blir nærmere avreise grunnet kommunevalg i San Juan del Sur i november 2017.

Det vil bli et åpent informasjonsmøte i august / september hvor vi blant annet vil informere om priser, frister for påmelding, besøk og aktiviteter. For nærmere informasjon følg oss på facebook (Vennskap Sauda – San Juan del Sur) eller meld din interesse på vennskapsjds@hotmail.com.

For Vennskap Sauda – San Juan del Sur

Barbro Ccoscco Werdal, leder

Katrine Wiik, kasserer

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page